رضا قرهباغی، داور مجسمه پنجمین جشنواره تجسمی فجر:
رویکرد جشنواره تجسمی فجر به مجسمهسازی معاصر است
رضا قرهباغی از اعضای هیات انتخاب و داوری بخش مجسمهسازی پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر معتقد است، این دوره از جشنواره روند رو به رشدی در عرصه مجسمهسازی داشته، زیرا رویکردش به مجسمهسازی معاصر بوده است.
به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر، قرهباغی درباره آثار این دوره از جشنواره گفت: مجسمهسازی ما حرکت رو به رشدی داشته و ما در این دوره از جشنواره شاهد آثار نو و ایدههای بدیع بودیم. از این لحاظ میشود گفت، این جشنواره رویکردش به سمت ایدههای جدید بوده و این در راستای رویکرد مجسمهسازی معاصر جهان است.
وی درباره موضوعی برگزار شدن جشنواره نیز معتقد است: اگر موضوع به صورت تم در نظر گرفته شود، می تواند کمککننده باشد، اما اگر به عنوان یک چهار چوب بسته در نظر گرفته شود نه. موضوع باید به صورت تم در فضای ذهنی هنرمند شکل بگیرد تا جلوی آزادی عمل هنرمندانه را نگیرد. در پنجمین جشنواره تجسمی فجر نیز با موضوع وحدت ما به شکل تم رو به رو شدیم.
قره باغی ادامه داد: بسیاری از آثار که از نظر بصری و تکنیکی قوی بودند به جشنواره وارد نشدند چرا که ایده آنها در یک دایره تکرار قرار داشت و ما می خواستیم ایدههای نو به جشنواره راه یابد.
وی با انتقاد از اینکه آثار پیش از چیدمان به داوری رسیدند، گفت: چیدمان در گالری روی داوری در این بخش تاثیر میگذارد و ما متاسفانه قبل از چیدمان آثار مجبور به دادن رای بودیم و این ضعف جشنواره است.
قرهباغی پیشنهاد كرد که در هر دوره به جای موضوع یک مانیفست از سوی دبیرخانه اعلام شود که یک مفهوم به عنوان محور قرار بگیرد نه موضوع.
او ادامه داد: در این صورت مجسمهسازان میتوانند با یک جمله یا یک کلمه رو به رو شوند که شعار آن دوره جشنواره است و این به معنای موضوع نباید تلقی شود تا به شکل صریح در آثار بازتاب پیدا کند. اگر یک مفهوم در هر دوره مدنظر باشد فضای ذهنی هنرمند گسترش مییابد.
پنجمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر پس از يك ماه برگزاري يكشنبه 13 اسفندماه ساعت 18:30 در تالار وحدت به كار خود پايان مي دهد.
روابط عمومي پنجمين جشنواره بني المللي هنرهاي تجسمي فجر
|